Website Notarieel archief

Notarieel archief Hoorn 18de en 19de eeuw

 1. Zoek (uitsluitend) in Notarieel archief:  
  aaneengesloten tekst  
  alle losse woorden (AND)  
  één van de losse woorden (OR)
           Zoek ook in de rest van de Kennisbank  
     
  Uitgebreid zoeken:

 2. Zoeken in veld:           +    Periode:   

 3. Mag onderdeel van een woord zijn:       

 4. Sorteren op:
  Notaris/Periode 
  Periode 
  Periode/WFA-inventaris-nr  
  Notaris-code/WFA-inventaris-nr  
  WFA-inventaris-nr /Akte      

Aantal records
Internet: 87317
Intranet: 87317

Waar wordt ZCBS nog meer gebruikt?

 

Deze database bevat gegevens van notariële akten gepasseerd bij Hoornse notarissen in de 18de en 19de eeuw. Het betreft gegevens van de partijen, de locatie, de notaris, het nummer van de akte en het jaar. Deze zijn in het verleden eerst op kaarten genoteerd en later in een digitaal bestand opgenomen. Deze database geeft toegang tot het oud-notarieel archief (tot en met 1842) en het nieuw-notarieel archief (vanaf 1843) van het Westfries Archief. De akten zelf zijn te vinden in het Westfries Archief en de scans zijn op de website te raadplegen en te downloaden. In de handleiding (zie hierboven in de balk bij notarieel archief, uitklappen handleiding) wordt nader aangegeven hoe u kunt zoeken en vinden.

Een waarschuwing. U kunt via deze database niet zoeken op aard van de akte, getuigen e.d. Bovendien is nu ongeveer een deel van de items direct te benaderen. Aan de rest wordt gewerkt, maar dat vraagt nog enige tijd.

Van onderstaand "Overzicht Hoornse notarissen tot 1935" kunt u gebruik maken om naar de website van het Westfries Archief te gaan. Let op dat er notarissen zijn die dezelfde naam hebben: voornaam en periode moet dan uitsluitsel bieden, op een enkel geval na. De scans van de akten staan in principe chronologisch; als dit niet het geval mocht zijn dan graag een melding naar kennisbank.nl net als alle andere opmerkingen en meldingen: niet naar het Westfries Archief.

© Software ontwikkeling ZCBS: Gerard van Nes (Schagerbrug, NH)
cookie & Web storage gebruik
Versie: 4.15p

Of maak uw keuze uit het veld:

Aktes per notaris:

 

 

 

Periode:

Versie ZCBS/ZBBS: 9 sep 2023